ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Ερευνώντας τα μυστήρια του νου
Μετάφραση:
Ντινόπουλος Θανάσης
Λάτσαρη Μαρία
Τύπος βιβλίου: Έντυπο

Το βιβλίο

Πληροφορίες

Ένας ευφυέστατος «Σέρλοκ Χολμς» της νευροεπιστήμης περιγράφει τα πιο παράξενα κλινικά περιστατικά που έχει διαγνώσει, αλλά και τα κρυφά μυστικά που τα περιστατικά αυτά μας αποκαλύπτουν για τη φύση του ανθρώπου και του νου. Με απλά μέσα, όπως είναι οι μπατονέτες και οι καθρέπτες, και με την εξέταση ασθενών οι οποίοι έχουν ψευδαισθήσεις ο V. S. Ramachandran δίνει απαντήσεις σε βαθιά και δύσκολα ερωτήματα για την ανθρώπινη φύση, ερωτήματα που λίγοι επιστήμονες έχουν τολμήσει να θέσουν. Μεταξύ αυτών γιατί γελάμε ή γιατί παθαίνουμε κατάθλιψη, πώς παίρνουμε αποφάσεις, πώς εξαπατούμε τους εαυτούς μας και πώς ονειρευόμαστε, γιατί μπορεί να πιστεύουμε στον Θεό, και πολλά άλλα. Τα παραπάνω αποτελούν μια εμπνευσμένη έρευνα στην οποία εξετάζεται το τελευταίο μεγάλο θέμα στην ιατρική: ο ανθρώπινος νους.

Επιστημονική επιμέλεια
Ντινόπουλος Θανάσης
Τίτλος πρωτοτύπου
"Phantoms in the brain. Probing the mysteries of the human mind", V.S.Ramachandran & S.Blakeslee, 1998
Α' έκδοση
2004
Τρέχουσα έκδοση
10/
2018
ISBN
978-960-524-193-3
Κωδικός στον Εύδοξο
645
Τιμή καταλόγου
22,00
Τεχνικά χαρακτηριστικά
432 σελ.
17x
24 εκ.
Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου

Συγγραφέας

Η Sandra Blakeslee είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων επιστημονικών θεμάτων και εργάζεται στην εφημερίδα The New York Times. Έχει συγγράψει με την Δρ. Judith Wallerstein το βιβλίο “Second Chances”- που έγινε μπεστ-σέλερ στην Αμερική – και το “The good marriage”.

Ο γιατρός και διδάκτορας V. S. Ramachandran, είναι καθηγητής και διευθυντής του Center for Brain and Cognition του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο και καθηγητής στο Salk Institute for Biological Studies στη Λα Χόγια. Προτάθηκε από το περιοδικό Newsweek ως ένας από τους εκατό πιο σημαντικούς ανθρώπους που πρέπει να παρακολουθούμε στον 21ο αιώνα και του απονεμήθηκαν πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το μετάλλιο Ariens-Kappers από την Ολλανδία, το χρυσό μετάλλιο από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, καθώς μια υποτροφία από το All Souls College της Οξφόρδης. Ζει με την οικογένειά του στο Ντελ Μαρ στην Καλιφόρνια.

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Το «φάντασμα» μέσα μας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: «Το να γνωρίζεις πού να ξυθείς»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Κυνηγώντας το «φάντασμα»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4: Το ζόμπι στον εγκέφαλο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Η μυστική ζωή του Τζέιμς Θέρμπερ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Μέσα από τον καθρέπτη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7: Ο ήχος ενός χεριού που χειροκροτεί μόνο του

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8: «Η αβάσταχτη ομοιότητα τού Είναι»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9: Ο Θεός και το στεφανιαίο σύστημα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10: Η γυναίκα που πέθανε από τα γέλια

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11: «Ξεχάσατε να ξεγεννήσετε το δεύτερο μωρό»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12: Βλέπουν οι Αρειανοί το κόκκινο χρώμα;

 

Περισσότερα

Σχετικά βιβλία