ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΤΟΜΟΣ ΙΙ
Ένα πλήρες εγχειρίδιο
Μετάφραση:
Θοδωρής Δρίτσας
Τύπος βιβλίου: Έντυπο

Το βιβλίο

Πληροφορίες

Έργο καταξιωμένων επιστημόνων υπολογιστών του Πανεπιστημίου Stanford, το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πλήρη και περιεκτική εισαγωγή στα συστήματα βάσεων δεδομένων, με έμφαση στη σχεδίαση και τη χρήση βάσεων δεδομένων, καθώς και στην υλοποίηση εφαρμογών και Συστημάτων Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (ΣΔΒΔ). Το πρώτο μέρος του αναλύει σε βάθος τις βάσεις δεδομένων από τη σκοπιά του σχεδιαστή, του χρήστη, και του προγραμματιστή εφαρμογών βάσεων δεδομένων. Καλύπτει τα πλέον πρόσφατα πρότυπα βάσεων δεδομένων SQL-1999, SQL/PSM, SQL/CLI, JDBC, ODL και XML, παρουσιάζοντας την SQL πληρέστερα από τα περισσότερα συναφή εγχειρίδια. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται τις βάσεις δεδομένων από τη σκοπιά του κατασκευαστή ΣΔΒΔ. Επικεντρώνεται στις αποθηκευτικές δομές, στην επεξεργασία ερωτημάτων και στη διαχείριση δοσοληψιών. Το βιβλίο καλύπτει τις κύριες τεχνικές που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιοχές, παρουσιάζοντας τη βελτιστοποίηση ερωτημάτων πληρέστερα απ’ ό,τι τα περισσότερα συναφή εγχειρίδια. Tα πιο σύνθετα ζητήματα που πραγματεύεται περιλαμβάνουν τους πολυδιάστατους δείκτες, τις κατανεμημένες δοσοληψίες και τις τεχνικές ενοποίησης πληροφοριών. Η περιεκτική αυτή έκδοση είναι πολύτιμη είτε ως ακαδημαϊκό σύγγραμμα είτε ως επαγγελματικό βιβλίο αναφοράς.

Επιστημονική επιμέλεια
Αλέξανδρος Χορταράς
Θοδωρής Δρίτσας
Τίτλος πρωτοτύπου
"Database Systems. The complete book", Prentice Hall, 2nd edition, 2009
Α' έκδοση
2011
Τρέχουσα έκδοση
2011
ISBN
978-960-524-311-1
Τιμή καταλόγου
45,00
Τεχνικά χαρακτηριστικά
720 σελ.
17x
24 εκ.
σκληρόδετο

Συγγραφέας

Ο Héctor García-Molina (1954–2019) ήταν Μεξικανοαμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και καθηγητής στα Τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ο Jeffrey David Ullman είναι Αμερικανός επιστήμονας υπολογιστών και ομότιμος καθηγητής Μηχανικής στην έδρα Stanford W. Ascherman στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Είναι γνωστός για τα πανεπιστημιακά του εγχειρίδια για τους μεταγλωττιστές, τη θεωρία των υπολογισμών, τις δομές δεδομένων και τις βάσεις δεδομένων.

Η Jennifer Widom είναι Αμερικανίδα επιστήμονας υπολογιστών, γνωστή για την εργασία της στα συστήματα βάσεων δεδομένων και τη διαχείριση δεδομένων. Είναι καθηγήτρια Επιστήμης Υπολογιστών στην έδρα Fletcher Jones του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Σχετικά βιβλία

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Έννοιες, τεχνικές και αλγόριθμοι

28,00

eBook
SHARE