ΒΙΟΛΟΓΙΑ: ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ
Αυτοτελής έκδοση της Ενότητας 6 της Βιολογίας των Campbell & Reece
Μετάφραση:
Κοκκορόγιαννης Θόδωρος
Τύπος βιβλίου: Έντυπο, UUID: --NONE--
Τύπος βιβλίου: ebook, UUID: 7efe67f2-66a1-4b16-a98d-80bdb8ca0033

Το βιβλίο

Πληροφορίες

Η Βιολογία των Campbell & Reece και των συνεργατών τους είναι ένα βιβλίο γενικής βιολογίας στη διεθνή, άκρως ανταγωνιστική αγορά, με μακροχρόνια διεθνή αναγνωρισιμότητα, επιστημονική εγκυρότητα και απήχηση, ιδίως στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Συνδυάζει τη σύγχρονη βιολογική γνώση με την προσπάθεια για ενεργητική μάθηση εκ μέρους του αναγνώστη. Η έκδοση απευθύνεται σε φοιτητές των βιολογικών επιστημών, αλλά και κάθε άλλου κλάδου των φυσικών επιστημών – φυσικής, χημείας, εφαρμοσμένων μαθηματικών και πληροφορικής, γεωλογίας, γεωπονίας, βιοχημείας κ.λπ.

Ο παρών τόμος έχει τον τίτλο Βιολογία – Μορφή και λειτουργία στα φυτά και αποτελεί την αυτοτελή έκδοση της Ενότητας 6 της μεγάλης Βιολογίας των Campbell & Reece. Έχει ως στόχο να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας για πιο συνοπτικά και πιο στοχευμένα διδακτικά εγχειρίδια, παραμένοντας σε κάθε περίπτωση ένα μείζον «βιβλίο αναφοράς» για το συγκεκριμένο πεδίο.

Επιστημονική επιμέλεια
Γιάννης Μανέτας
Νίκος Κ. Μοσχονάς
Α' έκδοση
6/
2021
ISBN
978-960-524-615-0
Τιμή καταλόγου
18,00
Τεχνικά χαρακτηριστικά
204 σελ.
21x
28 εκ.
σκληρόδετο
τετράχρωμο
Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου

Συγγραφέας

Ο Neil A. Campbell συνδύαζε την ανήσυχη φύση του ερευνητή με την ψυχή ενός έμπειρου και ενθουσιώδους δασκάλου. Ειδικεύθηκε στη ζωολογία, στο UCLA (Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Los Angeles), και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στη βιολογία των φυτών, στο UC Riverside, όπου και βραβεύθηκε το 2001 ως «Διακεκριμένος Απόφοιτος». Δημοσίευσε πολλά ερευνητικά άρθρα για φυτά των παράκτιων περιοχών και φυτά της ερήμου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο κινούν τα φύλλα τους η μιμόζα (το ευαίσθητο φυτό που είναι ευρύτερα γνωστό ως «μη μου άπτου») και άλλα ψυχανθή. Κατά την 30ετή σταδιοδρομία του ως καθηγητή δίδαξε γενική βιολογία σε διάφορα πανεπιστήμια, μεταξύ άλλων στο Πανεπιστήμιο Cornell και στο Κολλέγιο του San Bernandino Valley, όπου υπήρξε ο πρώτος που τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Διδασκα-λίας», το 1986. Επίσης, διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Βοτανικής του UC Riverside. Έγραψε μαζί με την Jane Reece τα βιβλία Biology: Concepts & Connections και Essential Biology. Ο Neil Campbell πέθανε λίγο μετά την ολοκλήρωση των αρχικών σταδίων ανασχεδιασμού του Βιολογία: Μορφή και λειτουργία στα φυτά, αλλά το πνεύμα του συνεχίζει να ζει στη συγκεκριμένη έκδοση.

Η Jane Reece, επικεφαλής συγγραφέας των εκδόσεων Βιολογία: Μορφή και λειτουργία στα φυτά και Βιολογία: Μορφή και λειτουργία στα ζώα, υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτις του Neil A. Campbell και έχει συμμετάσχει σε όλες τις εκδόσεις της Βιολογίας, αρχικά ως επιμελητής και συνεργάτις, και κατόπιν ως συγγραφέας. Πήρε πτυχίο βιολογίας από το Πανεπιστήμιο Harvard, ειδικεύθηκε στη μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο Rutgers και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στη βακτηριολογία στο Πανεπιστήμιο του Berkeley (Καλιφόρνια). Πριν μετακομίσει από τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια, δίδαξε βιολογία στο Κολλέγιο της Κομητείας του Middlesex και στο Κοινοτικό Κολλέγιο του Queensborough. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της Jane Reece, τόσο στο Berkeley όσο και, αργότερα, ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια γενετικής στο Πανεπιστήμιο Stanford, επικεντρώθηκαν στον γενετικό ανασυνδυασμό των βακτηρίων. Εκτός από τη Βιολογία έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων Biology: Concepts & Connections, Essential Biology και The world of the Cell.

Ο Peter Minorsky συνέβαλε καθοριστικά στον ανασχεδιασμό του περιεχομένου της έκδοσης Βιολογία: Μορφή και λειτουργία στα φυτά. Είναι καθηγητής στο Κολλέγιο Mercy της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει εξέλιξη, οικολογία, βοτανική και γενική βιολογία. Επίσης, είναι επιστημονικός συντάκτης του περιοδικού Plant Physiology. Πήρε πτυχίο βιολογίας από το Κολλέγιο Vassar και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, στη φυσιολογία φυτών, στο Πανεπιστήμιο Cornell. Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin (Madison) και κατόπιν δίδαξε στο Κολλέγιο Kenyon, στο Κολλέγιο Union, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Western Connecticut και στο Κολλέγιο Vassar. Είναι ηλεκτροφυσιολόγος και μελετά την απόκριση των φυτών στο στρες, καθώς και τις πιθανές επιδράσεις του γεωμαγνητισμού στη φυτική ανάπτυξη.

 

Περιεχόμενα

1. Δομή, αύξηση και ανάπτυξη των φυτών

2. Πρόσληψη και μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στα αγγειόφυτα

3. Έδαφος και φυτική θρέψη

4. Αναπαραγωγή των αγγειοσπέρμων και βιοτεχνολογία

5. Φυτικές αποκρίσεις σε εσωτερικά και εξωτερικά σήματα

Παράρτημα A: Απαντήσεις
Παράρτημα B: O περιοδικός πίνακας
Παράρτημα Γ: Το μετρικό σύστημα
Παράρτημα Δ: Σύγκριση οπτικού και ηλεκτρονιακού μικροσκοπίου
Παράρτημα Γ: Ταξινόμηση των έμβιων όντων

Πηγές
Γλωσσάρι
Ευρετήριο

Περισσότερα

Συμπληρωματικό υλικό

Ηλεκτρονικές διαφάνειες | Εικονογραφικό υλικό

Μπορείτε να κατεβάσετε τις ηλεκτρονικές διαφάνειες και το εικονογραφικό υλικό.

Σχετικά βιβλία